Pasta met zalm, prei en kruidenkaas
- zoeblonde
- 7 mrt
- 1 minuten om te lezen
4 personen

Ingrediënten
4 Zalmfilets (vers of diepvries)
4 Prei stengels
250g Champions
360g Volkoren pasta (vb. penne)
250g Kruidenkaas (vb. Philadelpia met kruiden)
Olijfolie
1 Blokje groentenbouillon
Peper & zout
Nootmuskaat
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe 2 eetlepels olijfolie in een ovenschotel. Leg hierin de zalm. Dep eerst de bovenkant in de olie en leg dan de onderkant op de schotel. Kruid de zalm met peper en zout. Bak deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snij de prei in ringen en de champions in schijfjes. Stoof deze aan in een pot met een klein bodempje water.
Kook de pasta in 750 ml water met het bouillonblokje. Roer voldoende in de pasta.
Voeg de pasta met het resterende kookvocht bij de prei en champions. Voeg de kruidenkaas toe en kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de pasta over 4 borden en plaats het stukje zalm er bovenop.
Tip
Volkoren pasta bevat meer vezels dan witte pasta, hierdoor heb je langer een voldaan gevoel.
Comentarios