top of page

Aardappelschotel met prei en gehakt

  • zoeblonde
  • 6 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

4 personen


Ingrediënten

  • 500g Kippengehakt

  • 2 Stengels prei

  • 1 Courgette

  • 800g Aardappelen

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 250ml Light room

  • 50g Gemalen kaas

  • 1 el Olijfolie

  • ½ Blokje groentenbouillon

  • Nootmuskaat, peper & zout

  • Tijm & oregano


Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Stoof ze aan in een eetlepel olijfolie. Bak daarna het gehakt, kruid deze bij met tijm en oregano.

  3. Snijd de prei in ringen en was deze grondig. Snijd de courgette in blokjes en stoof ze samen met de prei aan in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en groentenbouillon.

  4. Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes van een halve centimeter. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.

  5. Doe het gehakt op de bodem van een ovenschotel. Verdeel de prei erover en leg de schijfjes aardappel erbovenop. Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat en giet het over de ovenschotel. 

  6. Bestrooi de schotel met kaas en bak deze 30 minuten af.

  7. Smakelijk!


Tip

Door te werken met gekookte aardappelen in plaats van puree blijven de vezels in de aardappel intact. Dit zorgt voor een snellere en langere verzadiging.


Smakelijk!

Commenti


Telefoon

+32 468 22 28 21

Sociale media

  • Instagram

@dietistezoeblonde

RIZIV- nummer: 5 65008 17 701

BTW-nummer: BE1009921735

Uw bericht is verzonden

bottom of page