Aardappelschotel met prei en gehakt
- zoeblonde
- 6 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen
4 personen

Ingrediënten
500g Kippengehakt
2 Stengels prei
1 Courgette
800g Aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
250ml Light room
50g Gemalen kaas
1 el Olijfolie
½ Blokje groentenbouillon
Nootmuskaat, peper & zout
Tijm & oregano
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper de ui en knoflook fijn. Stoof ze aan in een eetlepel olijfolie. Bak daarna het gehakt, kruid deze bij met tijm en oregano.
Snijd de prei in ringen en was deze grondig. Snijd de courgette in blokjes en stoof ze samen met de prei aan in een pan met een bodempje water. Kruid met peper en groentenbouillon.
Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes van een halve centimeter. Kook ze tot ze bijna gaar zijn.
Doe het gehakt op de bodem van een ovenschotel. Verdeel de prei erover en leg de schijfjes aardappel erbovenop. Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat en giet het over de ovenschotel.
Bestrooi de schotel met kaas en bak deze 30 minuten af.
Smakelijk!
Tip
Door te werken met gekookte aardappelen in plaats van puree blijven de vezels in de aardappel intact. Dit zorgt voor een snellere en langere verzadiging.
Commenti