top of page

Gevulde paprika's

4-6 personen (2-3 halve paprika's per persoon)


Ingrediënten



  • 600g Kippengehakt

  • 250g Volkoren rijst

  • 30g gemalen kaas

  • 6 Paprika’s

  • 1 Ui

  • 1 Teentje knoflook

  • 70g Tomatenpuree

  • Olijfolie

  • Tijm

  • Paprikapoeder

  • Cayennepeper

  • Peper


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Kook de rijst volgens de verpakking.

  • Breng een pot water aan de kook.

  • Snipper de ui en de knoflook. Stoof deze aan in een pan met een eetlepel olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak deze gaar. Kruid bij met tijm, peper, paprikapoeder en een klein beetje cayennepeper en voeg de tomatenpuree toe.

  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Laat de paprika’s voor 2 minuten koken in het water. Haal ze eruit en laat ze opdrogen. Plaats de paprika’s in een ovenschotel en vet ze in met olijfolie. Gebruik hiervoor een borsteltje zodat de paprika’s overal ingevet zijn.

  • Voeg de rijst toe aan het gehaktmengsel en roer goed.

  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi met de kaas. Bak voor ongeveer 25 minuten in de oven.


Tip

Door de paprika’s kort te koken, moet het geheel minder lang in de oven.


Smakelijk!

Comentários


Telefoon

+32 468 22 28 21

Sociale media

  • Instagram

@dietistezoeblonde

RIZIV- nummer: 5 65008 17 701

BTW-nummer: BE1009921735

Uw bericht is verzonden

bottom of page