Gevulde paprika's
- zoeblonde
- 21 feb
- 1 minuten om te lezen
4-6 personen (2-3 halve paprika's per persoon)

Ingrediënten
600g Kippengehakt
250g Volkoren rijst
30g gemalen kaas
6 Paprika’s
1 Ui
1 Teentje knoflook
70g Tomatenpuree
Olijfolie
Tijm
Paprikapoeder
Cayennepeper
Peper
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Breng een pot water aan de kook.
Snipper de ui en de knoflook. Stoof deze aan in een pan met een eetlepel olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak deze gaar. Kruid bij met tijm, peper, paprikapoeder en een klein beetje cayennepeper en voeg de tomatenpuree toe.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Laat de paprika’s voor 2 minuten koken in het water. Haal ze eruit en laat ze opdrogen. Plaats de paprika’s in een ovenschotel en vet ze in met olijfolie. Gebruik hiervoor een borsteltje zodat de paprika’s overal ingevet zijn.
Voeg de rijst toe aan het gehaktmengsel en roer goed.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi met de kaas. Bak voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Tip
Door de paprika’s kort te koken, moet het geheel minder lang in de oven.
Comentários