Savooikoolsoep met bacon
- zoeblonde
- 10 jan
- 1 minuten om te lezen
6 personen

Ingrediënten
1 Savooikool
1 Grote ui
1 Teentje knoflook
1 Grote aardappel
2 Blokkjes kippenbouillon
2,5l Water
1 el Olijfolie
Peper en zout
100g Bacon
6el Light room
Werkwijze
Verwijder de nerven van de savooikool en snij deze in reepjes.
Snij de ui, knoflook en aardappelen in blokjes.
Doe de olijfolie in de pot en stoof de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn.
Voeg de savooikool en aardappelen toe. Doe hier het water en de bouillonblokjes erbij. Laat het geheel 20 minuten koken.
Mix de soep en kruid bij met peper en zout.
Bak de bacon zonder extra vetstof.
Verdeel de soep over de borden en verdeel de bacon. Doe in elk bord een scheutje room.
コメント