Orzo met tomaat, aubergine en spinazie
- zoeblonde
- 6 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
4 personen

Ingrediënten
300g Orzo
500g kerstomaatjes
1 Aubergine
300g Babyspinazie
200g Feta
1 ui
2 teentjes knoflook
60g tomatenpuree
1 blokje groentenbouillon
2el Olijfolie
Italiaanse kruiden
Peper & zout
Werkwijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
Doe de olijfolie in een pan en stoof de ui met de knoflook aan. Voeg de aubergine toe en bak deze tot de schil zacht is.
Snijd de tomaatjes in twee en voeg deze toe.
Los de blokjes bouillon op in 700ml water en doe dit ook in de pan samen met de tomatenpuree. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe.
Kook hierin de orzo. Roer deze regelmatig, zodat de orzo niet aan de bodem blijft kleven.
Roer de spinazie erdoor. Verdeel over 4 borden. Kruimel tot slot de feta erover.
Comments